Vergelijk aanbiedingen

Van Overtveldt maakt einde aan belastingonderscheid op ‘woning van de firma’

Van Overtveldt maakt einde aan belastingonderscheid op ‘woning van de firma’

Er komt een einde aan het belastingonderscheid tussen zaakvoerders met een eenmanszaak en bedrijfsleiders van een vennootschap die een gratis woning ter beschikking krijgen van de firma. Dat besliste minister van Financiën Van Overtveldt zopas.

Net zoals bij een bedrijfswagen wordt zo’n woning in de personenbelasting belast als ‘voordeel alle aard.’ Daarbij besliste de regering Di Rupo destijds echter om zaakvoerders met een vennootschap hiervoor 3,8 keer zoveel belastingen aan te rekenen als zelfstandigen met een eenmanszaak. Dit onderscheid wordt nu definitief geschrapt.

Zelfstandigenorganisatie UNIZO reageert alvast tevreden op de beslissing van de minister. “Hiermee wordt niet alleen het gelijkheidsprincipe in ere hersteld, het biedt ook enig soelaas aan ondernemers die de afgelopen jaren sowieso al heel wat extra lasten uit de voorgaan de regeerperiode hebben moeten slikken”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, “Gestegen voordeel alle aard op bedrijfswagens, de liquidatiebonus, de verhoging van de roerende voorheffing op naar 30 %…”

UNIZO vraagt de minister om te bekijken of de afschaffing niet retroractief kan worden doorgevoerd, waarbij het teveel aan geïnde personenbelastingen op de ‘bedrijfswoning’ van ondernemers met een vennootschap zou worden teruggestort.

(Bron: UNIZO)

img

Olivier De Corte

Vastgoedmakelaar en zaakvoerder, lid van CIB-Vlaanderen

  Gerelateerde berichten

  De geïntegreerde woonbonus

  De FOD Financiën heeft onlangs via een circulaire extra toelichting gegeven rond de...

  Lees verder
  door Olivier De Corte

  Verkoop via e-mail

  Net voor het zomerreces viel er vorige week donderdag positief nieuws te rapen in de Kamer...

  Lees verder
  door Olivier De Corte

  VLABEL neemt standpunten in rond hervorming verkooprechten

  De Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) blijft met de regelmaat van de klok nieuwe standpunten...

  Lees verder
  door Olivier De Corte

  Word lid van de discussie

  Translate »