Vergelijk aanbiedingen

Bel ons gerust op 03 711 22 50 om een afspraak te maken over de verkoop van uw eigendom of om een GRATIS waardebepaling te maken.

U kan ook onderstaand formulier invullen en wij contacteren u binnen de 24 uur!
U overweegt om te verkopen?

De tijd dat vastgoed verkocht werd op een bierkaartje is al lang voorbij…
De dag van vandaag spelen heel wat factoren een rol om uw eigendom aan de hoogste prijs verkocht te krijgen. Administratief zijn er verschillende stukken die eerst aangevraagd moeten worden. Wij loodsen u feilloos door deze wirwar van administratieve verplichtingen om dan aan het echte werk te beginnen… de verkoop.

Waarom zou u met ons samenwerken?

Er zijn heel wat vastgoedkantoren, allemaal beweren ze een goede service aan te bieden… Wel, in een eerste gesprek zal u al snel voelen hoe professioneel wij werken. Na een grondige analyse van uw eigendom, krijgt u een schatting op papier. Hiermee vertellen wij u exact wat de venale waarde is, hoe een bank naar uw eigendom kijkt en wat de mogelijkheden zijn in de huidige markt.

Waardebepaling

Bij de verkoop van een eigendom start alles met een correcte prijsbepaling gebaseerd op realistische marktprijzen… Bij een plaatsbezoek zullen wij aan de hand van staat van de woning, de ligging, het kadastraal inkomen, de grond- en bewoonbare oppervlakte berekenen wat uw eigendom waard is. Wij vertellen u wat de venale waarde is, hoe een bank naar deze eigendom kijkt en welke vraagprijs realistisch is . Dit is volledig vrijblijvend en zonder kosten.

Verkoopstrategie

Wij doorlopen samen met u de eigendom om de positieve én negatieve aspecten te achterhalen… Het spreekt voor zich dat de we de positieve aspecten zo goed mogelijk proberen te accentueren, maar nog belangrijker is om een antwoord te vinden op de negatieve aspecten.

Dossier samenstellen

Bij het opmaken van een verkoopdossier moeten wij als makelaar ons dossier stofferen met heel wat documenten… Informatie uit het plannen- en vergunningenregister, bodemattest en EPC zijn steeds verplicht. Verder is er de watertoets, het beschermd statuut, het kadastraal uittreksel, de legger, de hypothecaire staat en de elektrische keuring. Die horen in het verkoopdossier te zitten.

Foto's

De eerste indruk die kandidaat kopers van uw eigendom krijgen is cruciaal…
Daarom zorgen wij ervoor dat uw eigendom enkel met kwalitatieve foto’s gepubliceerd wordt. Wij zijn ervaren met het nemen van vastgoedfoto’s en kennen enkele technieken om betere resultaten te verkrijgen. Steeds meer huren we een professionele fotograaf in, uw eigendom ‘crisp & clean’ voorgesteld aan kandidaten!

Signalisatie

De eerste indruk die kandidaat kopers van uw eigendom krijgen is cruciaal…
Daarom zorgen wij ervoor dat uw eigendom enkel met kwalitatieve foto’s gepubliceerd wordt. Wij zijn ervaren met het nemen van vastgoedfoto’s en kennen enkele technieken om betere resultaten te verkrijgen. Steeds meer huren we een professionele fotograaf in, uw eigendom ‘crisp & clean’ voorgesteld aan kandidaten!

Wij starten met een voorsprong

Wij hebben een database met potentiële kandidaten die op zoek zijn naar uw woning… Dagelijks schrijven kandidaat-kopers zich in op onze website. Van zodra er een nieuwe eigendom beschikbaar komt, informeren we hun onmiddellijk. Wij beginnen dus met een grote voorsprong! ​Uw eigendom adverteren we op alle belangrijke portaalsites.

Openhuis

Een extra duwtje aan de verkoop geven? Wij hebben hier ervaring mee…
Samen bekijken we met u graag de mogelijkheden om een OPENHUIS te organiseren. Het brengt uw eigendom (terug) onder de aandacht en werkt drempelverlagend. Wij ondersteunen dit gebeuren met een aangepaste promotiecampagne en duidelijke publiciteit aan uw eigendom.

Selectie maken

Wie is een mogelijke koper voor uw eigendom? Als kandidaat kopers interesse hebben voor uw eigendom, zullen wij eerst kijken of zij de geschikte koper voor uw eigendom kunnen zijn en de kijkers van de kopers te onderscheiden. We gaan na of hun zoekcriteria en budget conform is met uw eigendom om onnodige bezoeken te vermijden.

Bezoek en begeleiding

Kopers goed begeleiden en enthousiast een woning voorstellen… Als blijkt dat de kandidaat kopers geschikt zijn voor uw eigendom, bezorgen wij hen een warme rondleiding en kunnen wij het nodige financieel en juridisch advies geven.

Onderhandelen

Hier bewijst een vastgoedmakelaar wat hij waard is! Is er verdere interesse voor uw eigendom dan zullen wij voor u de onderhandelingen doen met als doel een goede prijs voor uw eigendom te verkrijgen! Onderhandelen is een vak op zich! Daar maakt een goede makelaar het verschil. Net die hogere prijs behalen, daarom doet ook u ook beroep op een professional!

Verkoopovereenkomst

Een juridisch waterdichte verkoopovereenkomst met respect voor beide partijen, ‘comme promis’… Zijn de onderhandelingen succesvol, dan stellen wij voor u een onderhandse verkoopovereenkomst op. Omdat deze verkoopovereenkomst de basis vormt voor het opmaken van de authentieke akte, doen wij dit in overleg met de notaris van beide partijen.

Naar de notaris

De authentieke akte is de laatste stap in het verkoopproces, wij gaan nog iets verder… Na ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst begeleiden wij u tot bij het verlijden van de akte bij de notaris. ​Hierbij kunnen wij u adviseren bij het opzeggen of overdragen van de nutsvoorzieningen, een plaatsbeschrijving, roerende goederen etc…